18 Mayıs 2009 Pazartesi

AQUATOPIA












Anvers'e gelmeden önceki gece uğramak istediğimiz bir mekan belirlemiştik.
Aquatopia isimli bu akvaryuma bir otelin altından giriliyor.Aslında burası çocuklar için yapılmış bir yer.Ailenin ilgisini çekmesi ise yıllar önce başka bir mekana dayanıyor
.
Efendim seneler seneler önce bizim aile, otobüsle ,İtalya ve Fransa'yı görmüştük. Daha o zaman Yugoslavya yıkılmamıştı,varın siz düşünün. Neyse efendim bu tur programlarını bilirsiniz millet yeter ki alışveriş yapsın. Geri kalan herşey ekstra tur.Bizi Monaco'ya getirdiler. Ve herkes alışverişe hücum ettiği sırada biz ailece Kaptan Cousteau'nun sualtı müzesini gezmiştik. O derece etkileyiciydi ki halen aklımda. Dev akvaryumlar içinde kendimi sualtı belgeselinde sanmıştım.Neyse Anvers'te nereye gidilir diye bakarken,karşıma bu sualtı parkı çıkınca eskiye özlem gidelim diye düşündük.





Bir otelin altında bulunan ve çocuklar için yapılan bu alanda hem deniz canlıları hem de sürüngenler vardı. İguanaları çektik ama yılanların bulunduğu bölüme girmek istemedim açıkcası. Bu akvaryumlar içindeki onlarca balığı ve deniz canlısını görmek çok güzeldi.Bir tünelin içinden ilerlerken siz mi onları izliyorsunuz onlar mı sizi belli olmuyor.Bence sadece dünyanın etrafınızda dönmediğini görmek ,sualtı dünyasını biraz olsun keşfetmek için bu tip fırsatları kaçırmamak gerekiyor.


Hiç yorum yok: