10 Mayıs 2009 Pazar

TERVUREN SOLENI

Efendim evime 5 dakika yürüyüş mesafesinde geniş bir cadde var. İsmi Tervuren. Kentin büyük bir giriş kapısından ileri uzanan iki tarafında yüz yıllık evler bulunan fıskıyeli geniş bir cadde. Nedense caddede çok çok az,neredeyse hiç dükkan yok..Sadece ben değil burayı gören ailem ve bizim Berrin de aynı fikirde. Brüksel'in en meşhur caddesi burası olmlıymış..Ama değil nedense..Genelde sakin,bomboş kaldırımları ve yüzyıllık evleri ile karşınıza çıkıyor.Bugün ise farklıydı..

Tervuren Caddesi'nin 112 'inci yıldönümü kutlanıyormuş meğer. İlki 100. yılda yani 12 yıl önce başlayan bu gelenek nedeniyle cadde araç trafiğine kapalıydı. İnsanlar yürüyerek ,bisiklet ve patenlerle caddeye kurulan seyyar satıcıları geziyorlardı. bendeniz şenliğe biraz geç intikal ettim.Brüksel'deki Türk toplumunun katıldığı bir kültür spor şöleni vardı,onu çekmeye gittik.İş dönüşü eve yaklaştıkça kalabalık arttı.Ve evin bu kadar yakınında şöleni bulunca, ben de dahil oldum tabi..

Evim caddeden aşağı yokuşun sonunda. Aşağı inmez de yukarı yürüyünce büyük bir market var. İşte o marketin sokağı tam Ortaköy pazarı gibiydi. hatta sokak CD cisinden 2 tane izlemediğim film bile aldım. gün dolayısıyla eski dönemlerden kalma tramvaylar servisteydi. Güzel olmuştu,caddeye hareket gelmişti. Eve dönüp fotoğraf makinamı alayım dediysem de,sonra üşendim. Fotoğraflar internetten,ben çekmedim.

1 yorum:

Şengül Samancı dedi ki...

Sana bir nebze de olsa İstiklal Caddesi havası vermiştir belki bu etkinlik, iyi olmuş denk gelmesi... yazın umuyorum ki orası daha az sıkıcı olacak gibi ne dersin?