1 Mart 2009 Pazar

TERMINAL


UFAK BİR GÖZLEM
Bunu kaydetmeden de sayfayı kapatmak istemedim.Kriz masası başkanı Theo Wetterings denilen bir adam vardı..O kadar soğuk ve mesafeliydi ki,gözlerindeki o kendini üstün görme halinden rahatsız oldum..Evet karşısındaki Türk gazeteciler sürekli sorular soruyordu..Evet biz (eksik ya da yanlış da olsa!)hemen bilgi almaya alışık bir millettik.Evet,hemen sonuca gidip yorum yapmaya bayılıyorduk ama onlar da çok sessizdi..Yani iki tarafın birbirine alışması zaman aldı.ama beni rhatsız eden 3 saniyelik bir an..Bu kargaşa halinde Türk gazeteciler -neden şöyle ;neden böyle diye sorduğunda onlara dönüp '' Because that is Dutch way'' dedi.. Nasıl? Böyle bir durumda ne derece yüreklere su serpti ;siz düşünün..Sonra ertesi gün enkaza en yakın köyde yaptığı basın toplantısında ise;Flamanca soruların anında İngilizceye çevrilmesini istemedi. Bu nasıl bir adam ve kimse sorgulamıyor diyecektim . Pardon ; unuttum..That is Dutch way..
TERMINAL FILMI
Kısacık da kendi halimi anlatayım.Hiç gitmediğim bir ülkede 4 gün geçirdim.Nereleri gördüm peki? Havalimanı ve enkaz..Mesleğimiz bizi bazen ordan oraya sürüklüyor ama bazen biriktirdiklerimiz turistik olmuyor.Yani Amsterdam'ı gördün mü derlerse gördüm diyemem. Sokakta bile yürüyemedim.Adeta Tom Hanks'in oynadığı (Terminal) filminde gibiydim.Orada yaşadım,geri döndüm.Bu da benim kaderim galiba.kaldığım otelde bir hediyelik eşya dükkanı vardı. Tahta takunyalar ,yel değirmenleri figürleri bulunan buzdolabı magnetleri satılıyordu. Alsam dedim ama bir anlamı olmayacak,hiçbir yeri görmedim.Bir dahaki sefere daha güzel bir ortamda Amsterdam'ı görmek dileğiyle..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

EVET BİLİRİM O DAÇVEYİ!!!
KASABAYI KASAPLARA BIRAKAN, BEBELERE PARTİ KURAN, KARALARA SOPA OLAN VEY.

Kabul bizim yol da yol değil ama...

bence bi vangog dedeleri var o kadar...
(Torunun filmlerini görmedim de)


Alış veriş yapmaman da iyi olmuş , bir hatıraya denk gelmeyen hatıra eşyaları soluk olur :(

Adsız dedi ki...

Didemim soluksuz okudum hollanda ... nesini diyyim bilemedim. Herşeye rağmen, böylesi bir perde arkasına rağmen harika iş çıkardın tebrik ederim. Umarım hoş bir amsterdam gezisiyle bu tatsız anıları unutmayı başarırsın. (malesef amsterdam'ın sunacakları bile orada yaşananları unutmanı sağlayacak ayarda değildir ama en azından bir süreliğine unutturabilir:)) Kendine iyi bak, geçmiş olsun canım arkadaşım.

Ben dedi ki...

Didemcim, cok gecmis olsun, simdi anladim gelir gelmez ne halde oldugunu konustugumuzda.
Bir daha ki sefere kesin nefis bir Amsterdam gezisi planla (ah bende gelsem) cook guzek, sirin ve de eglenceli bir sehirdir, boylece bu tatsiz gorevin uzucu ve yorucu anilarini silersin.