8 Mart 2009 Pazar

SUŞİ YAPMAK SENİN NEYİNE BE ARKADAŞIM







Bunların hepsi tek çocuk olmanın getirdiği alışkanlıklar.Dışarıda yağmur mu var , evde çok mu bunaldın.. Farketmez..Hemen bir oyun icat edersin..Bugün de öyle oldu..Bari evde suşi yapayım dedim..(haha)
SUŞİ
Şimdi bu da nereden çıktı diyorsunuz. Dün,markette görmüştüm.Suşi set diye bir kutu.Tüm malzemeler içinde. Denemekten ne çıkar diye bugün işe koyuldum..Sonuç tam bir hezimet. Lastik gibi lezzetsiz pirinç topları yarattım!!
JAPON MUTFAĞI
Bu şehirde yemek kültürü en gelişmiş konu..Her köşede farklı bir dünya mutfağı restorantı görmek mümkün..hayatımda en çok suşi yediğim yer burası..Bunun iki nedeni var..birincisi Türkiye'deki gibi pahalı değil. Hemen her köşede ve marketlerde satılıyor. İkincisi, bizim büronun karşısında bir tane suşi dükkanı var. Bu sayede aşağı inip paketimi alıp hoop yukarı çıkıp masada yiyebiliyorum..Hep aynı menüden alıyorum..Pek öyle isimlerini bildiğim de yok ama lezzetli hafif..Öğlen için ideal..Çorba ,salata ve içecekle beraber toplam 10 avro.Bu da burası için oldukça makul bir fiyat..Neyse gelelim bugünkü macerama..
DİDEMOŞİ USTA
Efendim paketi açtım..içinden çıkan pirinçleri 15 dakika tuzlu suda kaynattım..Sonra yine paketten çıkan pirinç sirkesini pirinçlerin üzerine döküp soğumaya bıraktım..sonra dürüm yapmayı sağlayan bambu suşi matını masaya koydum.(amerikan servisin peçete büyüklüğünde olanını düşünün)Bu matın üzerine, yine kutudan çıkan 1 yaprak yosunu serdim.Bu arada içine ne koyacaktım?? Evde bu çerçevede,10-15 tane haşlanmış minik karidesten başka birşey yoktu. Neyse ilk suşide beklentileri en aza indirgeyip, yosun yaprağına sarılı pirinç dürümümü yaptım..bir kenarda duran soya sosu ve wasabiyi de çıkardım ..Oldu bitti.. Gelgelelim lezzetine...
SUŞİ YAPMAK USTA İŞİ
Arkadaşlar bu kadar mı kötü olur!! Böyle bir lezzetsiz sonuca nasıl ulaştım Allah bilir..Hergün yediğim o lezzetli pirinç topları nerede, benim yaptığım bu kayış toparlaklar nerede ??!!. Yani Japonya'da bana aşçılık işi yok anladım . Hiçbir şey göründüğü gibi kolay değil . Sonra biraz interneti karıştırdım . Ben suşileri saramam diye korkuyordum ama asıl ustalık pirinci doğru pişirmekmiş arkadaşlar . Hatta özel pirinç tencereleri falan varmış .Pirinci kurutma makinasıyla kurutanlar bile varmış. Yani iyi pişecek , iyi soğuyacak. Adamlar zaten sabırlı biliyorsunuz. Ben daha tam soğumadan aceleyle yapınca sonuç hüsran oldu. Her işi erbabına bırakmakta fayda var. Gidip hazırını almak varken , suşi yapmak benim neyime..Ama Pazar öğleden sonrası için az eğlence olmadı orası ayrı..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hai didemoşisan,
yemekteyiz programına katılmadığın için şanslısın:) eline sağlık yine de... ilk seferde suşi olmaz derler, bir sonrakinde tamamdır:) geldiğimde isterim ona göre...

ÖZLEM COŞAR dedi ki...

DİDOSSS
NE KADAR HOS ANLATMISSIN
COK MATRAK BIR DENEYIM OLMUS
O KADAR GULDUM KI OKURKEN, ESKI MUZIR GUNLERIMIZ AKLIMA GELDI
NEYSE, INSALLAH BIR DAHA KI SEFERE OLUR,
COK UZKDOGULU ARKADASIM VAR ,ONLARDAN DA TEKNIK DESTEK ISTERIZ
BURADA O KADAR TUHAF SEYLER DENEDIM KI BEN DE, YAKINDA DENIZANASI BILE YIYECEGIM GALIBA