28 Aralık 2008 Pazar

BEKLEDIGIM SUKUNET


Kıyı şeridi biraz ötede.Henüz yanına gitmedim.Orada olduğunu bilmek hoşuma gidiyor.Bodrum Kadıkalesi'ndeki evin salonundan biraz ileriye sahile dogru bakıyorum. Hava puslu olsa da biliyorum ki Brüksel'den daha aydınlık. Geldiğim günden bu yana herkes havaların soğuğundan şikayetçi ama Temmuz dan beri Belçika'nın soğuğuna şerbetli vücudum söylenenlerden etkilenmiyor.Yaklaşık 5 aydır neredeyse uzak kaldığım cemiyet hayatı burada sardı sarmaladı beni. Aile çevremin kalabalık eş dost buluşmaşlarını ; sofra muhabbetlerini özlemişim. Hatta Bodruma geldiğim gece yemek yedikleri restaurantta buluştuk. Onlar havalimanına gelip vakit kaybedeceklerine ben bavullarla restauranta gittim!! Kapıda bavulları kapıdaki çocuğa emanet edip hooop koyu sohbetin ,güzel yemeklerin içine dahil oldum.Zaten annem kapıya gereken direktifleri vermişti ki ; çocuk bana -ahanda işte bir deli geldi ! diye hiç şaşkın şaşkın bakmadı..(hoş içinden demiştir o ayrı..)Olsun ne güzel oldu.Ne de olsa 5 aydır hertürlü ilgiye ;pışpışa hasret yaşıyorum.Hele kalabalık ortamlarda uzaktan gelene sunulan sempati ortamını pek ama pek çok özlemişim.Kaçırmak olmazdı..
TURGUTREIS PAZARI
Efendim beni yakından tanıyanlar çok iyi bilir..Bodrum huzurla alışveriş yaptığım ender mekanlardan..İstanbul'da bulunan herşey,en seçkin halleriyle ;çok küçük bir alanda önünüze seriliverir.Hele Eylül ayıyla birlikte turist mevsimi geçmeye yüz tuttuğunda fiyatlardaki keskin düşüşler kaçırılmayacak fırsatlar sunar insana.Öyle mayo sandalet değil bahsettiklerim;çizme bot,deri çanta için ideal mekanlar bilirim..dileyenlere tavsiye edebilirim.Bodrum dükkan sahipleri sizden bizden birileridir. Gidilen dükkandan çıkılmaz,kahve çay içilip memleket kurtarılır,sohbet edilir,tadına doyum olmaz.Bir de ilçe pazarları vardır.Yerel ağızla Çaput pazarları. Hani satıcıların trifortenyuro(-üç tanesi on avro) diye bağırdıkları pazarlar..İşte mevsim dönüp turist kendi evine döndüğünde işte o satılan malların hepsi beşte biri fiyata düşer. İşte o vakit adeta define adasında eğlenceli bir yolculuk başlar.Hazine sandığına tekstil ürünlerini doldurarak finişe yürürsünüz..Dün bu ritüel bir kez daha gerçekleşti .Annemle Cumartesi günümüzün bir bölümünü pazarı keşfederek geçirdik. ben yine bir şeyler aldım.Özetle Turgutreis pazarı hayatımın vazgeçilmezlerdinden.
AILE YEMEKLERI
Akşam ise yemeğe davetliydik.Çocukluğumdan beri alıştığım kalabalık sofra muhabbetleridir. Saatler süren TRT muhabbetleri,siyaset tartışmaları,magazin dedikoduları ve her daim kahkaha ve gürültülü sofralar.İşte bir yenisi ben geldim diye düzenlendi.Hoş benim gelişim işin bahanesi. Yaş ortalaması 65 olan ve hepimizi cebinden çıkartan ihtiyar delikenlıların sofrasında olağanüstü keyif aldım.Yaşamdan zevk almanın,herşeye rağmen gülüp hayatın tadına varmanın izlerini sürdüm.Daha fazla enerjim varken yapmadıklarımı gördüm,önlerinde şapka çıkardım..
ARKADAŞ SÜPRİZİ
Pazar günü yağmurla başladı..Halen devam ediyor.Bugün misafirlerim geliyor.Brüksel'de yıllık iznimi aldığımı birkaç arkadaşımla paylaştım.Ne derece ruhumun yorulduğunu bilen birkaç kişiyle..Bodrum'a gideceğimi,sahilde oturup şarap içip iki sigara püf püfleyeceğimi söylediğimde beni şaşırtan gelişmeler oldu. İçlerinden birkaçı birkaç günü Bodrum'da geçirmeye karar verdiler.. Çok şaşırdım bir o kadar sevindim.Bu akşam buluşacağız..

2 yorum:

ÖZLEM COŞAR dedi ki...

Didoş, ne guzel yazmıssın.Hersey gozumun onunde canlandı.Lısedeyken bır OSS Turkce sınavı metnınde okumustum, en guzel dekor radyo tıyatrosununkılerdır dıye.Onu anımsadım sımdı.Hayal et edebıldıgın kadar,tek sınır var o da senın hayalgucun.Senı o kadar ıyı anladım kı.Ben de burada bır tek seyı ozledım.Bu mevsımde Erdekte olmayı..Arkadas bulusmasına gelınce.Sanmayın kı uzaklardayım dıye hıcbırseyden haberım yok.Nasıl ısterdım aranızda olmayı...

Ben dedi ki...

Didemcim evine hosgittin, zipladin siyasetin icine. O onun tavuguna kis demis (tabi bu kadar basit degil), bu buna aba altindan sopa gostermis. Yaa bize ne yaa, demi? yok oyle olmuyor. Hersey sana is orda. Gucun, kuvvetin , keyfin yerinde olsun. Yakinda tekrar yuzyuze gorusmek uzere, simdilik bu mecralarda.

Not:kosa kosa gittim Yasar in CD sini aldim.