6 Ekim 2008 Pazartesi

GREV VAR..ULASIM FELC..

Efendim ilk kez yeni evden işe gidicem ya;mutlaka bir ilginçlik olacak..olmasa şaşardım..Evi işe yakın insan modunda sabah oyalandım da oyalandım.Ne de olsa tam 15 dakika sürüyordu hesaplamıştım.Gelgör ki metro istasyonuna geldiğimde hafif bir tenhalık hissetmedim değil.. Neyse sorumlu vatandaş modunda kartımı da okuttum (en çok ona yanarım haha) indik dehlizin dibine hiçbir sinyal yanmıyor.. Zaten 2 dakika sonra her dilden anons yapıldı;grev var hatlar çalışmıyor diye..Kös kös yukarı çıkarsın;tıpış tıpış işe yürürsün..İyi oldu aslında sabah sporuna başlamış oldum.

GENEL GREV

Meğer ülkedeki üç büyük sendika artan enflasyon ve yaşam giderleriyle orantılı ücret artışı talep ettiğinden ülke genelinde 1 gün greve gitmiş. Banliyö;tramvay.metro hatları çalışmadı. Otobüsler sadece belli hatlarda çalıştı.Hükümet 14 ekimde 2009 bütçesini meclise sunacakmış,sendikalar ondan önce talepleri dikkate alınsın diye bu greve gitmiş.. Bunca detayı öğrenince haberi de yazdım tabi..Akşam da yine aynı şekilde yürüyerek eve döndüm.Market alışverişi yapacaktım,eve kadar yürüyemem diye bakalla idare ettim..

ÇALIŞMA VİZESİ

Sosyal haklar deyince,kendimle ilgili bir konudan da bahsedeyim. Halen çalışma vizem çıkmadı. Burada halen yeşil pasaportla sağlanan 3 aylık süremi kullanıyorum.Bu süre 16 Ekimde doluyor. O tarihten sonra burada çalışmam mümkün değil. Bunca koşturma arasında bir de bu işle uğraşıyorum. Aslında benden önceki çalışanlarla ilgili bazı konular yüzünden benim vizeyi bekletmişler; daha 10 Eylülde gelmiş evraklar Belçikaya.Halen bekleme devam ediyor..Zaten 10 gün içinde çıkmazsa temelli dönmek durumundayım. Eğer;çıkarsa bu kez vizeyi İstanbuldan almam gerekiyor. Buradan işlem yapılmıyormuş. Valla işte buna üzülmedim.Açıkçası dört gözle bunu bekliyorum..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aa, yani vizeni almaya geleceksin yakında, süper sürpriz haber diye buna derim. Bekliyoruzzz...