17 Ağustos 2008 Pazar

VERVIERS-BERRIN'LERDE BIR HAFTASONU




................................................................................................................................................................................................ Bruksele geldigim gunden beri ilk kez bir haftasonunu kendime ayırdım..Bu hafta işyerinden sevgili Berrin ablasını ziyaret etmek için Belçika'ya geldi. Ben de haftasonu dogru onlara gittim. Aslında Berrin beni ilk olarak Almanya'dan aradı..!! Niye derseniz Brüksel havalimanındaki yer hizmetleri şirketi greve gidince ;bütün uçakları başka havalimanlarına yönlendirmişler. Berrin'in uçağı da Köln'e inmiş !! Halen bir Schengen ülkesinde oldugumu kavrayamıyorum şaşırıyorum. Neyse efendim ablası ve eniştesi kızı geri Belçikaya getirmek için 500 kilometre yol yapmışlar ..
BASIN İNDİRİMİ
Aslında Berrin hamile olan ablasının yeni evine taşınmasına yardım etmek amacıyla Belçikada bulunuyor.Durum böyle olup işler de yoğun olunca; haftasonu görüşmek üzere sözleştik.Burada Cuma günü resmi tatil olduğu için Perşembe gününden biletimi aldım. Hem de basın indirimli..Interneti biraz karıştırınca gazeteci indirimi diye bir madde olduğunu gördüm. Uluslararası basın kartınızı gösterirseniz Belçikanın heryerine yüzde 75 indirimli ve birinci sınıf kompartmanda gidiyorsunuz..Ben de öyle yaptım :))
VERVIERS
Şehirlerarası trenlerde bir ilginç konu da trene değil gününe bilet alıyorsunuz. Zaten burası bize kıyasla oldukça küçük bir ülke olduğu için gün içinde trenler saat boyunca belirli noktalara kalkıyor.Siz sadece trenin saatini yakalayıp oturuyorsunuz. Bu sayede Avrupa filmlerinde gar lokantasında saatlerce oturan melankolik aşıkların sonra nasıl hiçbir treni kaçırmadıklarını da anlamış olduk!!! Neyse efendim bendeniz saat 15.00 itibariyle Eupen istikametindeki trene bindim..Yolculuk bir saat 20 dakika sürdü..Verviers Liege den sonra üçüncü duraktı..Garda beni Berrin ve yeğeni Meryem karşıladı.
AILE SAADETİ
Tam 2 gün boyunca beni evlerinde misafir ettiler. Ablası Ayşe; eniştesi Yücel bey;oğulları Hüseyin;Burak ve kızları Meryem ile tanıştım.Yeni taşınacakları güzel bahçeli evlerini gördüm. Sürekli bir izzeti ikram içinde sanırım verdiğim bir iki kiloyu fazlasıyla geri aldım. Hatta ilk gün bir Türk komşularına ev gezmesine bile gittim.Dolmalar;sarmalar;su böreği;mantı .. ne zamandır yemediğim kadar yemek yedim..Ve en güzeli sevgili Berrinle hasret giderip uzuuun sohbet ettim. (Son bir hatırlatma Berrin'e: Çektiğimiz fotoğrafları unutma ki bu yazıya ekleyeyim..!!)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

:) oohh sefanız olsun:)

Adsız dedi ki...

aman iyi iyi ben de bizimkinin başına birşey mi geldi kaç gündür yazmıyor diyordum (1)

bak görüyor musun bizim 1960'da kazandığımız 90larda kaybettiğimiz %50 indirimi adamlar %75 hala uyguluyorlar (2)

cumaları olan resmi tatili "ileri görüşlü" avrupanın bir uygulaması olarak görüyorum (3)

ohh!!! mantılar börekler ev gezmeleri....
Eminim Didem çay koymaya mutfağa gittiğinde ilk konu da "Ne hanım , okumuş kız, pek de şirin, tam bizim ...beylerin oğluna layık bir kız..." OLUYORDUR :):):) (4)