7 Ağustos 2008 Perşembe

HUZUR ARARKEN HUZUR EVİ BULDUM

Herkese günaydın.. Anlatmazsam çatlarım..Bu hafta bütün akşamüstlerim ev bakarak geçiyor..Ancak burada herşey sakin herşey fazla düzenli ya;bir günde 1 ev görülüyor maalesef.. Önce emlakçıdan randevu alıyorsunuz, emlakçı ev sahibini arayip soruyor..sizin içiniz şiştikçe şişiyor..Bu sayede henüz 5 ev görebildim..Neyse efendim dün de sözleşilen adresi bulmak üzere yola çıktım.Tramvay ya da metroya atlayıp gidiyorum..Biraz erken varmışım..Zaten dışarıdan da apartman bana bir elektrik vermedi..Başladım sokak boyunca diger kiralık ilanlarına bakmaya..Karşı kaldırımda yemyeşil agaçlar içinde oldukça bakımlı siteyi görünce gözlerim parladı..Bahcedeki levhada da 1 oda kiralık yazıyordu.. Aman tanrım..yoksa müstakbel daireme dogru mu ilerliyordum..Giris kapısının otel gibi oldugunu ve resepsiyondaki kadını görünce daha da bir heveslendim..Saclari kısa kesimli 65 yaslarındaki kadın buyrun der gibi baktı..İngilizce biliyor musunuz dedim..Cok az diye yanıtladı..Hemen bahcedeki levhayı gösterip -Kiralık odayı soracaktım diye hevesle gözlerine baktım..Bana bakıp şöyle dedi..-We rent only for old people..!!
Sadece yaşlı insanlara kiralıyorlardı ..!! Allahım koskoca Brükselde onca binanın arasından bula bula huzur evi buldum kendime..Hoş huzur peşinde koşuyorum diye diye olacağı belliydi!! Nasıl güldüm.. Kahkahayı patlattım..Dedim ki -Sanırım burası için ''azıcık ''genç sayılırım..Daha sonra görüşmek üzere..Kadın da güldü tabi ..Ve emlakçımla buluşmaya gittim..Sonuç mu ?Valla huzur evi daha güzeldi,halen ev bakınıyorum..

dipnot: Meger bu binalar sadece yaşlılara satılıyor veya kiralanıyormuş.İşletmeye para ödeyerek destek aliyorlarmiş.Bu tarz evlere USA 'da asitted living deniyormus.. Sağol Melikeciğim..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hahah, harikasın yahu, bak ne istersen onu çekersin diyince kızıyorlar bir de, this is secret! :) demek ki daha net belirlemek lazım istekleri:) bulacaksın sonunda ordaki evini, eminim..

Adsız dedi ki...

aklıma azra ece geldi o "huzur arıyorum ama huzur evinde değil" demişti..

Adsız dedi ki...

bu arada ece o aralar
7 yaşındaydı :)

Adsız dedi ki...

yazılarının tamamını şimdi okuyabildim ve hızına gerçekten hayran kaldım.Bulunduğun ortama bu kadar çabuk adapte olmana hep bayılmışımdır zaten.umarım huzur evinin o sana sıcaklık veren enerjisini bulacağın yeni dairende de yakalar ve mutlu olursun.zaman yanlızlık değil,sosyalleşme zamanı.hadi başarılar canım arkadaşım sana......