16 Ocak 2009 Cuma

BIR HABERIN DUSUNDURDUKLERI..


Birazdan okuyacaginiz haberi Belçika'da Türk toplumundan haberlere yer veren ''Binfikir'' isimli gazetenin internet sitesinden aldım. Bulunduğum ülkenin şartlarını ,sistemini ve düzenini anlatması bakımından iyi bir örnek olduğunu düşündüm.Uzatmayayım,buyrunuz okuyunuz efendim..
--------------------------------------------------
BRÜKSEL'DE BÜYÜK ÇÖPLERİ ATMA FIRSATI
Brüksel Hükümeti'nde, Temizlikten Sorumlu, Devlet Bakanı, Emir Kır'ın öncülüğünde, 18 Ocak, 4 Nisan tarihleri arasında 9 hafta sürecek, büyük tavan arası çöplerinin toplanması kampanyası düzenleneceği bildirildi. Kampanya kapsamında tüm Brükselli vatandaşlar, ne yapacağını bilemediği hacimli, tavan arası çöplerini (Eski beyaz eşya, mobilya vb.) atabilecekler.

Devlet Bakanı Emir Kır yaptığı açıklamada " Büyük tavan arası çöplerinin Bruxelles Temizlik Ajansı tarafından toplanması hizmetinin ne kadar ilgi gördüğünün farkındayım. 2008 yılı Şubat – Nisan ayları arasında yaptığımız birinci büyük çöp toplama kampanyasında 8000 aile bu hizmetten yararlanmış ve 20,000 metreküp büyük hacimli tavan arası çöpleri toplanmıştır. Rakamlarladan açıkça bu konuda büyük bir ihtiyaç olduğu görüldüğü üzere, bu sene, benzer bir kampanyanın ikincisini düzenliyoruz" dedi.

9 bölgeye ayrılmış toplama planına göre vatandaşların bu kampanyadan yararlanabileceği bildirildi:
1. Bölge :Bruxelles (Bruxelles, Laeken, Neder-over-Hembeek, Haren) 18 -24 Ocak
2. Bölge: Watermael-Boitsfort ile Auderghem 25-31 Ocak
3. Bölge: Forest ile Uccle 1 - 7 Şubat
4.Bölge: Anderlecht 8 - 21 Şubat
5. Bölge: Jette ile Molenbeek 22 -28 Şubat
6.Bölge: Schaerbeek ile Saint-Josse 1 - 14 Mart
7.Bölge: Woluwe-Saint-Pierre, Woluwe-Saint-Lambert ve Evere, 15 – 21 Mart
8. Bölge:Etterbeek, Ixelles ve Saint-Gilles 22 – 28 Mart
9. Bölge:Berchem Sainte-Agathe, Ganshoren ve Koekelberg 29 Mart – 4 Nisan

Kampanya ile ilgili altı çizilecek 4 önemli nokta:

1. Bu toplama kampanyası her aileye bedava 3 metre küp çöp atma hakkı vermektedir ( buna ilave olarak, zaten var olan senelik ücretsiz iki defa 2 metreküp atma hakkı). Ayrıca istenirse 5 metreküpü geçmeyecek şekilde, merekübü 19 Euro'dan ilave büyük çöp atılabilecektir.
2. Yukarıdaki tabloya göre, bu bölgelerde oturan vatandaşlar, belirtilen periyotlara göre, Brüksel Temizlik Ajansı'nın ücretsiz hattı : 0800/981. 81'e 5 Ocak 2009 tarihinden itibaren, Pazartesi gününden Cuma gününe 7.30 – 19.00 arası, Cumartesi ve Pazar günleri 9.00 – 16.30 saatleri arasında telefon ederek büyük çöplerinin kaldırılması için randevu talebinde bulunacaklardır.
3. Telefonla randevu aldıklarında, kamyonun sabahtan mı (saat 7.00'den itibaren) yada öğleden sonra mı (saat 14.30'dan itibaren) geleceğini öğrenecekler. Eğer randevu alan kişi cep telefon numarasını verirse, kamyonun geçiş saatinden 15 dakika önce kısa mesajla kişi uyarılacak.
4. Randevu saatinde mutlaka bir kişi kimlik kartıyla birlikte hazır bulunacaktır.

Büyük çöpleriniz eski beyaz eşya mobilya olacaktır. İnşaat çöpleri alınmayacaktır.

Bu kampanyanın amacı, büyük hacimli ve normal yolla kurtulamadığımız eski eşya, tv, mobilya gibi eşyalardır.

Eski beyaz eşyalar: eski fırın, buzdolabı, derin dondurucu, elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi, mazotlu soba (rezervuarı boş), TV vb...

Eski mobilya : Eski masa, sandalye, somya, yatak, dolap, kanape, koltukl, buro, kommod, bahçe mobilyaları vb....

Diğer farklı eşyalar: Bisiklet, çocuk arabası, ütü masası, oyuncak, mutfak bazı eşyaları, bazı spor malzemeleri vb...
Bu kampanya Bahçe, inşaat çöplerini (radyatör, banyo küveti, tuğla pirket atıkları, lavabo kapı pencere, duş kabini vb...), kimyasal atıkları kapsamamaktadır ve bu tür çöpler kesinlikle alınmayacaktır.

Bu hizmete paralel olarak, Brüksel Temizlik Ajansının bölgesel iki çöp toplama merkezi yıl boyu bu tür çöpleri almakla birlikte, bahçe, inşaat, kimyasal, elektrik ve elektronik çöpleride kabul etmektedir.

15.01.2009-www.binfikir.be
-----------------------------------------------

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nizam intizam milleti darısı başımıza